Slutet av vackra maj



Gjort en rabatt
Sått mer basilika
Pysslat i växthuset
Planterat om blomkålen
Beundrat min sibiriska vallmo
Noterat att potatisen börjat komma upp
Sett hur de olika solrossorterna växer så det knakar
Genom husbibeln fått veta att det är två aklejor som växer vid det gamla dasset



Flitig som en humla



Nu är det massa frön i trädgårdslandet och nu återstår bara att vänta och se om det blir något gott ut av det hela. Antagligen kommer jag få plocka bort en hel del ogräs innan jag får se skymten utav något ätbart. Broccoliplantorna fick idag inta sina platser i landet och de kommer få spendera första tiden täckta med fiberduk. Hoppas det hjälper mot både eventuell frost och hungriga skadedjur.
Har även fått låna mamma och pappas gamla utemöbler att ha utanför mig. Pricken över i:et måste ändå vara det ypperligt fina Åhusglassparasollet.
Nu har jag en idé om att göra ett litet kryddland utanför dörren. Det vore inte fel att göra något kul av den ytan för som den är nu gör den ju ingen glad.
Några andra idéer som har dykt upp under dan är: Göra något åt den gamla syrenhäcken, plantera något i sluttningen vid växthuset, hämta en väldigt liten tall eller gran och ha i antingen en stor kruka eller plantera någonstans i närheten och stamma upp den.

Det här är min grej och jag känner en oerhörd kunskapstörst i ämnet.



musik musik musik






Jag är totalt insnöad på musiken från Twilight-filmen just nu. Jag lyssnar om och om och om igen och det blir bara bättre och bättre! OTROLIGT




Mina tryck
























Det vore inte dåligt att kunna göra fler egna screentryck hemma, speciellt inte med tanke på att jag har hundra ideér i huvudet efter att vi fick testa det med skolan. Dessa tre gjorde definitivt att jag fick mersmak.




Passion

 


Tomatplantorna växer och växer.. snart är det dags att plantera om dom igen.

Nu börjar det verkligen hända saker i växthuset. Här om dagen hade majsen tittat fram, får en sån skön känsla när jag ser något litet grönt titta fram ur jorden. Har lite förhoppningar på att jag ska kunna skörda lite egen majs och lägga den på grillen i slutet av sommaren. Men innan det händer måste det skapas ett större trädgårdsland.




RSS 2.0