I´m a one way motorway


Fresia - underbara vackra doftande fresia!

I måndags sådde jag lite olika blommor, bland annat flera olika sorters akleja som jag hoppas ska ta sig och kunna sprida glädje om något år. Det är skönt med en blandning av att göra saker som man får njuta av inom en snar framtid och saker som man får vänta på. Min sibiriska vallmo som jag sådde förr förra året gav inte så mycket det första, men i somras oj oj den blommade konstant i stort sett hela sommaren.

Planterade om tomatplantorna gjorde jag också. I år har jag en lite mer lagom mängd nämligen sex stycken, tidigare år har jag haft i överflöd och givit bort en massa vilket iofs är trevligt, men det är ju en hel del pyssel tills
dess.

Har tänkt en del den sista tiden. Det finns så mycket i mitt liv som jag borde vara mer tacksam över. Hur bra jag har det som kan bo som jag gör. Jag har bott i ett eget hus i åtta år. Jag har ett stort trädgårdsland. Jag har ett växthus. Jag kan ha mitt eget pysselrum på övervåningen. Jag har en egen gigantisk loppis. Jag har trots otaliga brister i utbildningen jag går lyckats träffa underbara människor, haft två riktigt bra praktikperioder, fått anställning på den senaste, upptäckt saker som jag tycker är väldigt roliga och har nu möjligheten att lära mig mer och arbeta med det. Jag ska nu "bara" göra examensarbetet med två toppentjejer och sen är utbildningen klar.

Mest av allt har jag underbara människor runt mig som jag inte alltid ger den uppskattning de förtjänar.


Söndag

Det blev en heldag med röj av alla tänkbara utrymmen. Är nu helt slut. Puben tar sakta men säkert form. Nu: Nybäddad säng och funderingar på alla projekt som är på G här på gården.

Lite rost har ingen dött av...


Dag 2 av projekt Puben hittade jag detta lilla fina badrumsskåp (tillhörande rakborstar med mera fanns kvar men åkte snabbt ur). Visserligen gjordes inte fyndet i sjävla puben utan i tvättstugan men det är en annan femma.
Hur som haver så gillar jag skåpet starkt och måste hitta ett bra ställe att ha det...
Jag skulle vilja ha det i badrummet, men känner att det inte kommer till sin fulla rätt bland rosablommiga våtrumstapeter och brunt handfat och toalett. Placeringen är en svår nöt, men ska förhoppningsvis inom en snar framtid vara löst.

Morgondagen hoppas jag bjuder på sol för då ska jag så lite blommor, röja på tomten, dricka kaffe och påbörja projekt Griffeltavla av gammalt fönster.
Om tid och möjlighet finns ska jag nog även städa i puben. Har planer på pubinvigning inom en snar framtid och då krävs en hel del fix med tanke på att puben i nuläget helt saknar inredning. Har lite tankar och ideér kring hur det skulle kunna se ut men blir lite knepigt eftersom tanken är att den även ska fungera som pysselrum under varma delar av året.

RSS 2.0